Alle Prinsen van Meierijstad genieten van ontbijt bij Sligro in Veghel

Foto: Stan Pittens

Zaterdagochtend 23 februari was het weer gezellig druk bij de Sligro in Veghel. Om 11.11 uur werd daar het startsein gegeven voor een heus ‘Prinsenontbijt’.

Elk jaar, een week voor de start van het echte carnavalsweekend, komen alle Prinsen uit de gemeente Meierijstad, op uitnodiging van de Sligro naar de hoofdvestiging in Veghel, om ‘een stevige bodem te leggen’ voor de komende periode.

Naast het ontbijt konden de Prinsen ook nog wat verdienen. Er werden drie gerechtjes geserveerd en men moest raden wat het was. Geen normale gerechtjes uit het Sligro assortiment maar gerookte haaienbuik, een eetbare bloem en kalfshersenen. Wie het juist wist te raden kreeg een fles Schrobbeler.

De Prins van Kuussegat, Hannes d’n Derde, had voor zijn college uit Erp nog een extra verrassing. Tijdens het Prinsenfeest had hij gevraagd om een kruiskopschroevendraaier. Daarmee had hij de Uil, het symbool van carnaval in Erp, ergens in het dorp van zijn sokkel geschroeft en meegenomen naar Kuussegat. Deze werd uiteraard, met de nodige commotie, vanochtend teruggegeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen