Feestelijke openingshandeling opschoondagen Meierijstad

Foto: nederlandschoon.nl

Vandaag verrichte wethouder van Rooijen van de gemeente Meierijstad de openingshandeling van de Opschoondagen binnen onze gemeente.

De gemeente Meierijstad doet weer mee aan de Landelijke Opschoondagen op 24/25 maart. Bewoners van Meierijstad steken hun handen uit de mouwen om samen zwerfafval op te ruimen en de leefomgeving weer schoon te maken. Zij doen dat samen met dorps- en wijkraden en kinderen van de basisscholen.

Wethouder van Rooijen was vandaag aanwezig op basisschool Maria ter Heide in Mariaheide om samen met de leerlingen ‘de handen uit de mouwen te steken’ om de straat en buurt schoon te maken.

 

 

 

Vervolgens is hij ook nog op de basisschool in Boerdonk geweest. Hij vroeg daar o.a. aan de kinderen hoe lang afval op straat blijft liggen als je het niet opruimt. Bijvoorbeeld een bananenschil, dat duurt ongeveer een jaar en een kauwgom, dat duurt al gauw 20 jaar. Op die manier probeerde de wethouder kinderen bewust te maken dat afval niet op straat thuis hoort, maar netjes in de afvalzak.

 

 

 

Als laatste school werd ‘De Empel’ in Erp bezocht. Ook hier waren de kinderen volop in actie voor Nederland Schoon.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen