Irish folksongs van de Lowland Paddies in Café De Afzakkerij

Foto: The-Lowland-Paddies_Press_Photo

Op zondag 2 april kan er weer Guinness op het vat van café De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel. Op het podium staat vanaf 15.00 uur de Lowland Paddies.

De Paddies spelen zowel de bekende als minder bekende Ierse instrumentale en gezongen nummers, met hier en daar een uitstapje naar de Scandinavische en Amerikaanse folk. Het resultaat: een frisse en moderne benadering van traditionele muziek. Er mag weer gedanst worden. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Vijf jonge Nederlanders die in hun tienerjaren verknocht raakten aan de Ierse folk. Dat zijn de Lowland Paddies. Wat in 2004 begon als onschuldig muzikaal experiment op de middelbare school, draaide uit op een succesvolle band met optredens op verschillende podia in binnen- en buitenland. De Lowland Paddies maakten tot nu toe twee albums, For Fun And Diversion (2006) en Till The Cows Come Home (2010). De band bestaat uit: Jasper Langenberg (trekzak, zang), Robbert Langenberg (banjo, mandoline, zang), Anneke Eijkelboom (viool), Hanneke Nagtzaam (fluiten, bodhrán, zang) en Jiroh Matulessy (gitaar)

Benieuwd geworden? Kijk op www.lowlandpaddies.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen