Sport Awards 2016 uitgereikt aan sporters met uitzonderlijke prestaties

Foto: Gemeente Meierijstad

Als laatste van de drie voormalige gemeentes die nu Meierijstad vormen was het, na Sint-Oedenrode en Schijndel nu de beurt aan Veghel om haar sporters te eren voor hun geleverde prestaties in 2016.

Presentator van deze avond was Jan-Hein Opheij. De avond werd geopend door zangeres Yvon Kanters met een vertolking van het nummer ‘Hallelujah’.

Wethouder Coby van der Pas heette iedereen welkom op deze avond. “De bedoeling van zo’n avond is om kampioenen te eren en een aantal sporters extra in de schijnwerpers te zetten”, aldus de wethouder. Tevens roemde zij de inzet van de vele vrijwilligers. Zonder hen kan de sport niet bestaan. Verder gaf ze aan trots te zijn op het Omnipark in Park en het project ‘Jongeren op Gezond Gewicht’.

De eerste die het podium mogen betreden zijn de dames van ‘De Korfrakkers’ uit Erp. Na hen achtereenvolgens Marleen Buitenhuis (schermen), Ann Ketelaars (langlaufen), Kay van Berlo (Hugo-motorsports), Peter Mijsberg (atletiek), Marc VanGils  (atletiek), Raimon Huggers, Pim v.d. Ven en Dennis van de Meerakker (handboogschieten). Zij allen ontvingen een medaille en een rode roos.

Hierna vond er een optreden plaats van de Souplesse Dansers. Een geweldige groep die een hoog niveau laat zien op het podium.

Eric Rath, bestuurslid van Sportcollectief Veghel, gaf aan dat hij trots was op JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) en op diverse scholen en sportverenigingen, waar de kantines op de gezonde toer zijn gegaan.

Sporttalent van 2016

Hierna werd het Sporttalent van het jaar bekend gemaakt. Twee sporters waren genomineerd voor deze prijs. Maud Beekmans, speelster van De Korfrakkers en Guusje Willems, turnster van Flik Flak Den Bosch. Laatstgenoemde werd als winnares uitgeroepen. De jury omschrijft Guusje als talentvol een sportvrouw met passie en ambitie. Daarbij is Guusje ook zeer betrokken bij de ander, zo haalt ze in haar vrije tijd geld op voor de ziekte MS.

Sporter van het Jaar 2016

In de categorie Sporter van het Jaar 2016 werd Joosje Burg als winnares uitgeroepen. Joosje hockey-speelster bij Den Bosch en Jong Oranje werd door de jury als talentvol omschreven vol met passie en ambitie.

Sportploeg van het Jaar

Die eer was dit jaar weggelegd voor de Heren 1 volleybalploeg van Skunk. Volgens de jury leverden zij prestaties van hoge klasse! Veel talenten van eigen bodem die een sterk teamgevoel hebben, teamspirit ten top.

Sportploeg met een beperking

In deze categorie kwam de G-hockeyploeg van Geel Zwart als winnaar uit de bus. “Je bent al een winnaar als je meedoet”.  Dit is het motto van G Hockey club Geel Zwart. De jury prijst de teamgeest, de tomeloze inzet en het altijd aanwezige enthousiasme van alle teamleden.

Sportstimulering Award

De Sport Award voor Sportstimulering ging naar Anne Donkers. De wethouder van Meierijstad las het juryrapport voor: “De jury is het er unaniem over eens, Anne Donkers heeft de award sportstimulering vanwege haar enorme drive en passie voor Tennisvereniging De Krekel zeker verdiend! Met haar tomeloze inzet zowel op als naast het veld is Anne een inspiratiebron voor de ander.

Sportvrijwilliger van het jaar 2016

In deze categorie kwam Theo Goorts als winnaar uit de bus. Theo werd door de jury genoemd “De doener, de Onzichtbare kracht, het “cement” van de vereniging. Daarmee verdiend Theo zonder meer de awards sportvrijwilliger 2016,

Als laatste reikte de jury twee keer een ‘eervolle vermelding’ uit. De eerste was voor Toos van de Broek en Henny Mater, beide als 40 jaar! vrijwilligers bij de L.G.S.V. De wethouder citeerde: “Als Toos en Henny er niet zijn, valt het zwemmen letterlijk in het water. De jury hoopt dat gehandicapten van LGSV nog jaren kunnen terugvallen op Toos en Henny.

Als tweede kreeg Anita Pepers (Veghel Wandelt.) een eervolle vermelding. Anita loopt echt gigantisch veel km per jaar, hiermee zet zij deze toch weinig zichtbare sport wandelen, positief in de spotlights, dit is volgens de jury zeker een eervolle vermelding waard.

Muzikaal intermezzo

Yvon Kanters trad nogmaals op, nu met een nummer van Adele.

Publieksprijs

Meer dan 6000 keer was er gestemd voor de publieksprijs. Het was een nek-aan-nek race tussen de vrijwilligsters van de L.G.S.V. en het meisjes voetbalteam MO-17van Blauw Geel. Laatstgenoemden wonnen met een minimaal verschil.

Het laatste woord was aan wethouder Coby van der Pas. Zij bedankte iedereen voor deze fantastische avond en wenste de sporters veel succes in 2017.

Onder de klanken van ‘Simply The Best’ van Tina Turner werd er nog een groepsfoto met alle sporters gemaakt waarna men in de foyer van ‘De Blauwe Kei’ nog even napraatte onder het genot van een drankje.

 

 

Reacties

article
340
Sport Awards 2016 uitgereikt aan sporters met uitzonderlijke prestaties
Als laatste van de drie voormalige gemeentes die nu Meierijstad vormen was het, na Sint-Oedenrode
https://meierijstad.nieuws.nl/2017/03/30/sport-awards-2016-uitgereikt-aan-sporters-uitzonderlijke-prestaties/
2017-03-30T02:01:03+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2017/03/30015815/photo_2017-03-30_01-58-00.jpg
Sport Awards 2016, Veghel
Nieuws, Sport