Attacus Girls-Basketball nestelt zich tussen nationale top!

Foto: Attacus

“In het begin van vorig seizoen zijn we met een aantal trainers bij elkaar gaan zitten. We vonden dat et beter kon, zelfs beter moest. Niet dat het niet goed ging maar de lat moest omhoog, vonden we. Niet alleen kwalitatieve verbetering was een doel maar zeker ook kwantitatief. Roeien tegen de stroom in want goed gaat het niet met dames-basketbal als breedtesport. We moesten ambitie gaan creëren, meiden moesten het leuk vinden hard en veel te trainen met alle discipline die daar bij hoort. Bekwame en enthousiaste trainers pakten de handschoen op en gingen aan de slag”, aldus Erwin Nooter.

Vorig seizoen werd al direct het eerste succes gescoord. Meisjes onder 14 mocht naar het Nederlands Kampioenschap en behaalt daar een zeer verdienstelijke 4e plaats, een unicum voor Attacus als vereniging.

“Het huidige seizoen gaat van start en hebben we twee U12 en twee U14 teams. Het aantal meiden dat deel wil uitmaken van de club in deze leeftijdscategorie breidt nog steeds uit. Spontane aanmeldingen uit de regio komen binnen en zorgen voor continuïteit voor de komende jaren. Op alle teams staan kundige trainers die consequent bezig zijn de meiden verder te enthousiasmeren en te ontwikkelen”.

Attacus heeft het aangedurfd meisjes onder 16 in te schrijven op het hoogste landelijke niveau. Ondanks de scepsis bij sommige mensen in het begin, behaalt dit team de Final Four en hebben zij ondanks alle tegenslag en blessures nog steeds zicht op de derde plaats in de competitie. In de laatste belangrijke thuiswedstrijd, die helaas in de slotseconden verloren ging, waren de tribunes afgeladen vol en stond iedereen, inclusief ouders van andere teams, dit team hartstochtelijk toe te juichen. Dit was geweldig! Deze wedstrijd was volgens iedereen reclame voor het damesbasketbal.

Daarnaast gaan U12 en U14 zich hoogstwaarschijnlijk plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap, waardoor GeGe Attacus in drie leeftijdsklassen bij de beste teams van Nederland behoort. De ontwikkeling van deze teams is enorm. De coaches uitmuntend.

Ook de prestatie van U18, die voor het eerst in lange tijd kampioen gaan worden op afdelingsniveau, is natuurlijk een prima prestatie en voor de speelsters een kroon op het soms lastige seizoen.

Op de prestaties van de dames mag de hele club trots zijn. Niet alleen trots op de meiden maar zeker ook op alle trainers die dit met hun enthousiasme mogelijk hebben gemaakt. Sommige coaches trainen twee teams, coaches vallen bij elkaar in, kijken naar elkaars training en helpen elkaar. Jonge coaches dienen zich aan. Coaches van tweede teams, assistent-coaches, ervaren coaches; ze delen allemaal hetzelfde enthousiasme en iedereen heeft een enorm bijgedragen aan dit succes.

Misschien zijn deze trainers dit jaar wel het beste team!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen