Slagerij Pennings is weer succesvol tijdens de Paasvee tentoonstelling in Schagen 2017

Foto: Slagerij Pennings

Afgelopen woensdag werd de 119e editie gehouden van de Paasveetentoonstelling in Schagen. Het jaarlijkse evenement trok ongeveer 160 stuks van het mooiste vleesvee uit Nederland naar de Schager markt. Want zoals het bestuur ook aangeeft: “Zonder vee, geen Paasvee”. Tevens komen er ruim 15.000 bezoekers naar dit unieke evenement.

De veekeuring stond dit jaar onder leiding van een deskundige internationale jury. Het eerste vee arriveerde rond 05:30 op de Schager markt en vanaf 09:30 startten de keuringen. Vanaf 12:00 waren de kampioenskeuringen waarbij er in elke categorien een Algemeen kampioen werd gekozen. Zo zijn er uiteindelijk 10 algemeen kampioenen.

Tim van der Pas uit Eerde, boer en chef slager bij Slagerij Pennings, is hier ook weer naar toe gegaan. Hij is de vaste mester voor het mooie dikbil rosé kalfsvlees dat Slagerij Pennings in het assortiment heeft. Samen hadden ze dit jaar weer een inzending in de klasse “Slachtvee rosé kalveren”.

Na de overwinning in 2016 hebben ze dit jaar weer een unieke prestatie geleverd door Algemeen kampioen 2017 te worden!

De reactie van Tim van der Pas: “Het is geweldig om weer met zo’n mooi dier mee te mogen doen aan dit unieke evenement. Het is ook een bevestiging dat wij goed zijn voor onze dieren. Als de dieren geen goed leven hebben, dan kunnen ze ook geen kampioen worden.”

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen