De Korfrakkers lijdt opnieuw nederlaag tegen Stormvogels

De Korfrakkers reisde maandag 17 april af naar Zuid-Brabant voor het competitieduel met Stormvogels. In de zaalcompetitie was deze tegenstander de enige die van de ploeg uit Erp wist te winnen, dus men moest op de hoede zijn. Dit is één van de weinige wedstrijden die op echt gras gespeeld wordt en dat is niet in het voordeel van De Korfrakkers.

Vanaf het eerste fluitsignaal vroeg de wedstrijd om scherpte van de dames uit Erp, echter lukte dat niet om die te pakken. Tot 2-2 ging het gelijk op. De Korfrakkers zette even aan wat resulteerde in een 2-4 tussenstand, mede door een mooie doorloopbal van Maud van Boxtel. Stormvogels bleef door slordige fouten van De Korfrakkers in het spoor waardoor de rust werd ingegaan met 6-7 in het voordeel van De Korfrakkers.

Tweede helft

In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en werd er duidelijk gemaakt om juist nu door te drukken. Dit werd echter niet zichtbaar in het vertoonde spel. Stormvogels werd de mogelijkheid geboden om aan te haken, waarvan zij gretig gebruik maakten. Het betekende zelfs de ommekeer in de wedstrijd en het was Stormvogels dat de leiding nam met een kleine voorsprong. De opgelopen achterstand wist de ploeg uit Erp niet meer weg te werken. De te lage scores, in combinatie met een te slordige verdediging resulteerde in een einduitslag van 12-11 in het voordeel van Stormvogels.

Nog altijd koploper

Dit negatieve resultaat heeft echter geen invloed in de stand op de ranglijst. De Korfrakkers bezet nog altijd de eerste plaats, zij het nu met nog maar 1 punt voorsprong. Wat nu volgt is een vakantieperiode. De volgende wedstrijd zal worden gespeeld op 6 mei a.s. tegen Rosolo op het eigen sportpark in Erp.