Meierijstad viert Koningsdag

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Op 27 april 2017 viert ook de gemeente Meierijstad Koningsdag. Hieronder enkele van de bij ons bekendgemaakte festiviteiten.

Schijndel

Woensdag 26 april bijt Skêndel Zwingt het spits af als vanaf 20.00 uur op Evenemententerrein de Steeg het dak eraf gaat tijdens dit muzikale evenement.
Het gebied rondom het Spectrum in Schijndel kleurt ook op 27 april oranje: hier vindt om 12.30 uur een fietsdefilé plaats en op de vrijmarkt kunnen kinderen een centje bijverdienen. In het Pleincafé wordt een kaartmiddag georganiseerd.

Sint-Oedenrode

Ook in Sint-Oedenrode kan men die avond de heupen alvast los maken door te dansen op de klanken van verschillende livebands op de buitenpodia in het centrum.
In het bestuurscentrum van Sint-Oedenrode ontvangt het gemeentebestuur alle gedecoreerde inwoners van Meierijstad.
Daarnaast kan men in het Rooise centrum terecht voor de traditionele vrijmarkt, de kindermarkt en diverse muzikale optredens.

Boerdonk

Voor de Boerdonkse kinderen is het vroeg opstaan die ochtend. Want in Boerdonk start om 9.00 uur de rollende parade met kleurrijk versierde fietsjes.

Veghel

In Veghel vertrekt om 10.00 uur een optocht met versierde fietsjes vanaf de Markt en op Sportpark de Koulberg in Keldonk worden van 10.00 tot 12.30 uur Koningsspelen georganiseerd.
Wijkvereniging de Bloemenwijk zette een zeskamp (10.00-16.00 uur) op touw voor de jeugd vanaf 8 jaar, superstars voor kinderen van 3 tot en met 8 en vanaf 19.00 uur is er een playbackshow. Alles vindt plaats aan de Hyacintenstraat in Veghel. Wijkvereniging De Leest uit Veghel tenslotte organiseert van 14.00 tot 17.00 uur Koningsspelen voor de jeugd tot en met 12 jaar.
In De Bunders (plein voor het winkelcentrum) is de jeugd tot en met 14 jaar ’s middags van harte welkom om zich aan allerlei leuke spelletjes te wagen.

Eerde

In Eerde is de nieuwe Pastorietuin het terrein van verschillende activiteiten. ’s Ochtends zijn er voor de onderbouw diverse spelletjes en een speurtocht en ’s middags mag de oudere jeugd aan de slag met allerlei spellen. Daarnaast wordt er een fietstocht georganiseerd voor belangstellenden (vertrek vanuit Den Binnenhof tussen 10.00 en 13.00 uur).

Zijtaart

Zijtaart organiseert de traditionele optocht met versierde fietsjes die gevolgd wordt door een spelletjesmiddag.

Mariaheide

Mariaheide organiseert ’s middags een ballonnenwedstrijd, een fietstocht en een zeskamp. Belangstellenden zijn welkom op het Dobbelsteenplein.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen