Beste friet van Zuid-Nederland komt wederom van Pieperz uit Veghel

Foto: Pieperz

De jury van de AD friettest 2017 heeft vrijdag bekend gemaakt dat Pieperz op de Noordkade wederom de beste friet verkoopt van Zuid-Nederland. Vorig jaar eindigde de Veghelse friettent als nieuwkomer verrassend op de tweede plek van Nederland, dit jaar haalden ze opnieuw de top-3, met een vette 9,5 is Pieperz derde van Nederland geworden.

In de maand maart aten verslaggevers van het AD op 137 plekken, verspreid over Nederland, per adres één portie friet met mayonaise en twee porties zonder. “Ik heb ze hier niet opgemerkt, maar deze vette voldoende doet me goed”, lacht Adriaan van Grinsven, bedrijfsleider van Pieperz. Toch zijn ze wel degelijk langs geweest met een lovend juryrapport als gevolg. “Ronduit uitstekende verse friet met schil. Smaakt meer dan voortreffelijk”.

De jury kwam tot één klein kritiekpuntje. “De Maldon zeezout vlokken waren niet optimaal over de porties verdeeld.” Adriaan neemt deze opmerking zeer serieus. “In de top gaat het om de kleinste details. We willen de beste worden en dus gaan we hier extra goed op letten.” Toch heerste de afgelopen dagen vooral de euforie. Adriaan: “Ik ben ontzettend blij en ook enorm trots op ons personeel, ten slotte doen we het met zijn allen. In de top komen is makkelijker dan aan de top blijven. Het is een waardering voor onze werkzaamheden. De beste friet van Zuid-Nederland is hiermee nog steeds verkrijgbaar in Veghel.”

Pieperz 2.0

De huidige Pieperz komen tot en met april uit de Zeeuwse klei en vanaf mei helemaal uit Zuid-Europa, gerijpt onder de Spaanse zon. Achter de schermen wordt inmiddels hard gewerkt aan de zogenaamde Pieperz 2.0. “We willen uiteindelijk de beste van Nederland worden. Daarom staan we niet stil. De Pieperz 2.0 is naar alle waarschijnlijkheid binnen twee jaar verkrijgbaar bij ons. Daarnaast zijn we met tal van andere zaken bezig.”

De Veghelse friettent heeft vorig jaar veel goede reacties van klanten gekregen op de uitverkiezing. Voor diezelfde klanten lanceren we de komende dagen een actie.

“Op zaterdag, zondag en maandag geven we drie gratis puntzakken friet per dag weg.Kans maken? Daarvoor moet je ons Instagram-account in de gaten houden, besluit een trotse bedrijfsleider.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen