Versierde kinderfietstocht vindt dankzij het Gilde toch doorgang

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Donderdagochtend 27 april waren diverse kinderen met hun versierde fietsen aanwezig op de Markt in Veghel. Door de samenvoeging van de gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel tot Meierijstad en daardoor de begrijpelijke samenvoeging van het eerbetoon aan de decorandi in één gemeente ( dit jaar Sint-Oedenrode ) zou een stukje levendigheid en gezelligheid op de Markt en in het centrum van Veghel gaan verdwijnen.

Het Gilde is daartoe in de persoon van Staande deken Henk Maurix in actie gekomen en organiseerde deze jaarlijkse fietstocht, zoals gebruikelijk in Veghel.

Tocht

Om 10.00 uur vertrok de stoet via de Markt naar de Deken van Miertstraat om via de Wiekslag, Meierijgaarde, Hoofdstraat weer terug te komen op de Markt. Daar vormden leden van het Gilde een erehaag voor de kinderen en kreeg elk kind een medaille uitgereikt. Vervolgens gaven twee leden van het Gilde een demonstratie vendelen en werden de jeugdige deelnemers getrakteerd op een ijsje van IJssalon Matteucci. Tot slot werden er een aantal duiven, als teken van Vrede, losgelaten.

Contact

Het Gilde heeft aangegeven graag met de ondernemers van de Markt in Veghel in contact te blijven om deze traditie in stand te houden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen