Kwartfinale voor roboticateam Zwijsen

Foto: Anke Janssen

Leerlingen van het Zwijsen College Veghel hebben weer een geweldige prestatie geleverd in Amerika met hun zelf gebouwde robot William. Op het eindtoernooi inĀ  St. Louis, waar ze zich in Maart voor hebben gekwalificeerd, wisten ze uiteindelijk de kwartfinale te bereiken.

Team Rembrandts

Team Rembrandts is een team van studenten van de Fontys hogeschool Eindhoven en leerlingen van 2 middelbare scholen, waaronder het Zwijsen. Het hele schooljaar volgden de leerlingen op woensdag avond lessen op de Fontys om de benodigde vaardigheden op te doen. In Januari werd dan eindelijk het spel bekend gemaakt dat de robot moet kunnen spelen. Binnen het thema ‘Steamworks’ moesten de robots tandwielen kunnen oprapen en ophangen, ballen schieten zodat deze als brandstof konden dienen in de stoommachines en klimmen in een touw om met het ‘airship’ mee te kunnen als het gaat vliegen. Na een intensief bouwseizoen van 6 weken werd de robot opgestuurd naar Florida, waar het team voor de eerste keer in zijn vijfjarig bestaan een kampioenschap wist te winnen.

St. Louis

Door de winst in Florida heeft het team zich gekwalificeerd voor het eindtoernooi in de Amerikaanse stad St. Louis. Daar werd de robot tijdens de wedstrijden bestuurd door Teun Dobbelsteen en Jeroen Dortmans, terwijl Marijn Opheij en Noah Olmeijer in het veld zelf actief waren. De overige Zwijsen leerlingen, Eva Sigmans, Tim Hulsen, Berber Meulenpas en Tamara Hanegraaf, hadden juist buiten het veld veel taken zoals het informeren van andere teams en juryleden over vanalles wat met de robot te maken had en natuurlijk ook het aanmoedigen vanaf de tribune. De grote groep oranje supporters hebben met hun support uiteindelijk het team nog de kwartfinales in weten te juichen. Daarmee is Team Rembrandts het eerste Nederlandse team die het zo ver heeft weten te schoppen. Daar viel helaas het doek voor de robot genaamd William. De eerste wedstrijd van de ‘best of three’ werd nog gewonnen. Een software update bij een van de teams in de alliantie pakte verkeerd uit en de twee daaropvolgende wedstrijden werden verloren. Toch is het team enorm trots op hun resultaat. Lara Hulsen, die de finales in florida speelde en vanuit Nederland het team aanmoedigde, zegt dat men vooral trots is op elkaar. “We zouden ’t zo nog een keer doen!”

Sponsoring

In de weken tussen de twee reizen in zijn de leerlingen van het Zwijsen vooral bezig geweest met het zoeken van sponsoren om de tweede reis te kunnen financieren. Ze hebben continu in contact gestaan met (lokale) bedrijven en hebben uiteindelijk de reis kunnen maken dankzij VanDerLande, Adagium, Altavilla, Chain Logistics, Van Doren Engineers, Dutch Plantin, Fioretti College, Fluidwell, Ons Middelbaar Onderwijs, ROC de Leijgraaf, Rabobank, Synergie, Timbor en de TU Eindhoven. Dankzij hun bijdrage hebben de leerlingen kunnen schitteren op het toernooi waar ze zo lang naartoe hebben gewerkt.

 

Reacties

Cookieinstellingen