De Korfrakkers wint van Rosolo

Na een zaalcompetitie, afgesloten met een fantastische titel voor De Korfrakkers, gaat de veldcompetitie voorzichtig richting het moment waarop de prijzen worden verdeeld.

Zaterdag 6 mei stond de topper op het programma, thuis tegen het talentvolle Rosolo uit Reusel. Een wedstrijd waarin de doelpunten vaak taltijk zijn. Voor De Korfrakkers na een mindere periode een krachtmeting om weer naar de juiste vorm toe te groeien. Waar in de uitwedstrijd bij Stormvogels op Tweede Paasdag de naweeën van een festivalweekend in volle hevigheid naar voren kwamen, hebben de twee weken rust ertoe geleid om serieus te gaan trainen om 100% klaar te zijn voor een goed resultaat.

Gelijk opgaande strijd

Het scoreverloop was over de gehele wedstrijd gezien gelijk. Telkens kwam De Korfrakkers twee doelpunten voor, maar knokte Rosolo zich steeds weer langzij.  In de eerste helft werden de vooraf gemaakte afspraken niet goed uitgevoerd en dat gaf Rosolo ook steeds de ruimte om te scoren.

Pas in de tweede helft werd er door De Korfrakkers vier keer achter elkaar gescoord, van afstand, en hiermee werd de stand van 12-12 naar een 16-12 voorsprong gebracht. Het spel van Rosolo begon in de afronding meer te haperen, op het moment dat ze wel scoorde, kwam meteen een doelpunt als antwoord. De eindstand werd 20-16.

Een verdiende overwinning, maar wel met een uiterste krachtsinspanning.