Nieuwe website koppelt bedrijfsleven en stagiaires

Foto: Luc Vaessen (werkinmeierijstad.nl) en Maddy Goossens (voorzitter Platform Ondernemend Meierijstad)

Hoe zorg je dat studenten behouden blijven voor Meierijstad? Of dat studenten van buiten de gemeente zelfs naar Meierijstad toe komen voor een stage? stageinmeierijstad.nl wil daar aan bijdragen: deze nieuwe website brengt bedrijfsleven en studenten met elkaar in contact. Het Platform Ondernemend Meierijstad (POM) is een van de initiatiefnemers.

Meierijstad is een economisch sterke gemeente. De gemeente telt ongeveer 80.000 inwoners, ruim 6.500 werkgevers en biedt werk aan totaal zo’n 45.000 mensen. Het gaat goed, zou je zeggen. “Klopt”, zegt Jos van Asten, namens het Platform Ondernemend Meierijstad (POM), waar zo’n 900 bedrijven uit Meierijstad in zijn vertegenwoordigd. “Dat wil niet zeggen dat er geen ambities zijn. Een van die ambities is om naast een interessante werkgever ook een aansprekende plek te zijn voor stagiaires en jongeren in deze regio te houden. Wij willen naar meer stagiaires in Meierijstad, op elk opleidingsniveau: Voortgezet onderwijs, MBO, HBO en WO.”

 

 

Eén platform waar bedrijfsleven en studenten elkaar ontmoeten

De ambitie lag er. De uitdaging was om bedrijfsleven en studenten daadwerkelijk met elkaar in contact te brengen. En daar kwam Luc Vaessen om de hoek kijken. Met werkinmeierijstad.nl heeft de Erpse ondernemer vorig jaar al een platform gelanceerd dat het bedrijfsleven uit Meierijstad met werkzoekenden in contact brengt. De site groeit boven verwachting snel, met in de afgelopen maand alleen al meer dan 13.000 unieke bezoekers.

Vaessen ontwikkelde het broertje van werkinmeierijstad.nl: stageinmeierijstad.nl. “Het is een heel platform waar je als bedrijf op een heel eenvoudige en toegankelijke manier stagevacatures plaatst; en waar studenten en leerlingen kunnen zoeken naar een stageplek die aansluit bij hun opleiding en ambitie. Het is een online plek waar zoekende studenten en een zoekend bedrijfsleven elkaar ontmoeten.”

‘Een investering in een stagiaire is een investering in de toekomst’

Maddy Goossens, voorzitter van POM, is blij met de komst van het online platform: “Wij hebben hier een enorme diversiteit aan bedrijven zitten. Wij kunnen veel voor studenten betekenen. Maar andersom geldt ook dat zij veel voor ons kunnen betekenen. Zij hebben actuele kennis, zijn leergierig, creatief, ambitieus, vaak eigenzinnig en leren ons om met andere ogen naar uitdagingen te kijken waar wij voor staan.”

Uit onderzoek blijkt bovendien dat 35% van de stagiaires na de studie bij het stagebedrijf terugkeert. “Een investering in een stagiaire is een investering in de toekomst van je bedrijf, de toekomst van deze regio en de toekomst van de student. Alle drie kunnen alleen maar gebaat zijn bij dit initiatief.”

www.stageinmeierijstad.nl

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen