Songfestival 1970: Veghelse zussen vertegenwoordigen Nederland als Hearts of Soul

Foto: wikipedia.org

Vanavond staat O’g3ne namens Nederland in de finale van het Eurovisie Songfestival met het nummer ‘Lights and Shadows’. Maar wist je dat er in het verleden deelnemers waren uit Veghel?

Patricia, Stella en Bianca Maessen vormden in 1970 de groep ‘Hearts of Soul’ en vertegenwoordigden Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival in Amsterdam met het nummer ‘Waterman’, geschreven door Pieter Goemans. Omdat het festivalreglement op dat moment nog geen groepen toeliet, werd de groep tijdelijk omgedoopt in ‘Patricia en The Hearts of Soul’, alsof het een solozangeres en twee achtergrondzangeressen betrof.

Op het festival in Amsterdam eindigden Hearts of Soul als zevende uit 12 deelnemers.

België

Halverwege de jaren zeventig verhuisden de dames naar België. Daar vormden ze in 1975 samen met de voormalige The Pebbles-muzikant Luc Smets de groep Dream Express. Op 7 mei 1977 deden zij in deze samenstelling voor België mee aan het Eurovisie Songfestival met het Engelstalige nummer A million in one, two, three. Dream Express bereikte een zevende plaats uit 18 deelnemers.

Stella nam in 1982 voor de tweede keer deel aan het Eurovisiesongfestival, ditmaal voor Wallonië met het nummer ‘Si tu aimes ma musique’. Op 24 april 1982 eindigde zij als vierde uit 18 deelnemers.

Tijdens het Eurovisiesongfestival op 3 mei 1986 was Patricia een van de achtergrondzangeressen bij winnares Sandra Kim, en in 1987 was Patricia op het Eurovisiesongfestival achtergrondzangeres bij Plastic Bertrand, die voor Luxemburg  uitkwam.

Bron: Wikipedia.org

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen