G-team hockeyclub Geel-Zwart kampioen met nog 1 wedstrijd te gaan

Zaterdag 13 mei heeft het G-team van hockeyclub Geel Zwart zijn voorlaatste wedstrijd gespeeld tegen het team van Warande uit Oosterhout.

Om 09.00 vertrok de ploeg uit Veghel om de wedstrijd om 10.15 uur te spelen. Het was een spannende wedstrijd want in de 1e minuut scoorde de tegenstander de 1-0. De spelers en speelsters van Geel Zwart waren nog niet goed wakker maar dat veranderde spoedig. In een mum van tijd stond het scorebord op 1-4 en dat betekende dat we in het 10 meter gebied 3 keer over moeten spelen zonder dat de tegenstander de bal raakt. Dit leverde geen problemen op en in de rust stond het 1-6.

In de 2e helft werd Warande ook beter in hun spel en leverden wel tegenstand, waardoor zij ook nog een tweede doelpunt scoorden. Men kon Geel-Zwart er echter niet van weerhouden om toch door te gaan met hun strategie om te scoren. Uiteindelijk hebben ze in de tweede helft nog 6 goals gemaakt en hebbe de wedstrijd gewonnen met 2-12.

Voor deze wedstrijd stond het team van Gel Zwart op 22 punten en kon het nog alle kanten op, afhankelijk wat andere teams zouden doen. Maar met een totaal van 25 punten en een voorsprong van 6 punten op de nummer 2 Horst, is het duidelijk dat het G-team van Geel Zwart niet meer in te halen is en dus kampioen is van het seizoen 2016-2017.

Jongens en meisjes, ook namens meierijstad.nieuws.nl gefeliciteerd met deze prachtige prestatie!