De Korfrakkers op zoek naar scherpte!

Zaterdag 20 mei stond voor De Korfrakkers de thuiswedstrijd tegen DDW op het programma. Voor beide partijen een belangrijke wedstrijd omdat het puntenverschil onderling minimaal is. Beide partijen wilde winnen om volgende week als eerste óf tweede te eindigen in de competitie. De eerste twee geëindigde teams zouden dan in het voordeel zijn omdat de play-off wedstrijd thuis gespeeld zou worden.

Een strafworp bracht De Korfrakkers op een 1-0 voorsprong. DDW was strijdlustig en kwam al snel met een antwoord. Afstandsschoten werden afgerond waardoor DDW binnen 10 minuten uitliep tot een 1-4 voorsprong. Kansjes werden door de ploeg uit Erp gemist maar dankzij mooie afstandsschoten en een strafworp kon De Korfrakkers aanhaken tot 7-8 bij rust, nog altijd in het voordeel van DDW.

Schepte ontbrak

Na rust zag het publiek lange, ook wel mooie aanvallen. De speelsters van De Korfrakkers kregen veel kansen, maar misten scherpte in de afronding. DDW maakte hier dankbaar gebruik van en zorgde voor een voorsprong van 8-12 met nog 15 minuten op de klok. Er werd een slotoffensief ingezet om terug te komen. Er werden in de laatste 10 minuten mooie aanvallen gespeeld welke resulteerden in belangrijke doelpunten in een spannende slotfase van de wedstrijd. De gemiste strafworp in de laatste minuut van de wedstrijd typeerde het verloop van deze partij.

De Korfrakkers verliest de laatste thuiswedstrijd van het jaar en strijdt volgende week tegen Prinses Irene om de laatste punten van de competitie.