Oude vriend van Lex van Zutphen biedt petitie aan, aan wethouder van Rooijen

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Vanmiddag bood een oude vriend van de in 2009 overleden Lex van Zutphen, in het bijzijn van de weduwe Desiree, een petitie aan, aan wethouder Harry van Rooijen van de gemeente Meierijstad.

Hieronder de reden waarom hij de petitie heeft opgesteld.

Vele Veghelaren hebben Lex van Zutphen gekend. Lex is in oktober 2009 op 50-jarige leeftijd overleden aan de ziekte ALS. Deze ziekte krijgt momenteel veel aandacht door het verhaal van oud-topvoetballer Fernando Ricksen.

Lex was de oud-keeper van het voormalige zaalboetbalteam van Jong Zwijsen in Veghel. Daarnaast was Lex een begenadigd wildwatervaarder. Vandaar dat hij op zijn 50ste en laatste verjaardag dit “vierde” als afscheid en dat deed hij aan de cascade bij rivier de Aa, gelegen aan de achterzijde van De Blauwe Kei.

Symbolisch hadden zijn vrienden kort na zijn dood een bordje bij de cascade geplaatst met daarop de tekst “Lex van Zutphen Cascade”. Helaas is dit bordje door belhamels “verwijderd”. Wel staat er op een van de stenen in de cascade de naam van Lex vereeuwigd.

Omdat ook de gemeente Meierijstad kan laten zien dat het verschrikkelijk is om de ziekte van ALS te hebben, kan Lex als voorbeeld dienen en zou het geweldig zijn wanneer zijn naam zou prijken op die plek. Voor zijn weduwe Desiree en de kinderen Sacha en Nena een mooie opsteker na het afscheid van Lex.

Vandaar dat we er alles aan willen doen om de burgemeester en wethouders van de gemeente Meierijstad er van te overtuigen dat Lex, tevens uit naam van alle ALS zieken, deze naamgeving op die plek zou mogen krijgen.

Desiree van Zutphen is nog immer in de weer om te strijden voor onderzoeken die deze ernstige aandoening van het zenuwstelsel, waarvan de oorzaak als een geneeswijze (nog) onbekend zijn. Eerder beklom ze al de “kale berg” en was ze actief tijdens de Amsterdam Swim.

Daarom heb ik als oude vriend van Lex een petitie opgesteld welke iedereen kan tekenen.

Velen hebben hieraan reeds gehoor gegeven en vandaag werd dan ook de petitie overhandigd aan de wethouder van de gemeente Meierijstad, de heer van Rooijen.

     

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen