Voetbalvereniging VOW uit Zijtaart bestond 9 mei 70 jaar!

Foto: wikimedia.commons.org

VOW is een actieve en gezellige voetvalvereniging in het kerkdorp Zijtaart. VOW bestaat 70 jaar en is in deze tijd uitgegroeid naar een vereniging met ruim 400 actieve leden. Wekelijks staan 7 seniorenteams, 1 veteranen- en 16 juniorenteams op het veld. De vereniging wordt draaiende gehouden door circa 140 vrijwilligers.

Reden genoeg voor de club om een bescheiden feest te organiseren, men wil namelijk niet zomaar aan het jubileum voorbij gaan.

Bescheiden

Bescheiden omdat men bij het 75-jarig bestaan groots wil uitpakken. De jubileumdatum 9 mei viel midden in de lopende competitie en daarom is uitgeweken naar komend weekend, 26 t/m 28 mei. Op sportpark De Vonders is vrijdag, zaterdag en zondag van alles te doen en alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Een dergelijk jubileumweekend gaat niet vanzelf en enige tijd terug heeft het bestuur gemeend een commissie in het leven te moeten roepen om dit alles voor te bereiden. Kijkend naar het programma kan men constateren dat men er in geslaagd is, voor iedere leeftijdsgroep, iets mooi op het programma te hebben staan.

Dit moet een uitnodiging zijn, voor u als lezer, om zeker een bezoek te brengen aan sportpark De Vonders in Zijtaart.

Grootste vereniging

Het verenigingsleven in Zijtaart is rijk en VOW is de grootste vereniging in het dorp. Men kan VOW typeren als een echte familieclub. Daarom wordt het een feest voor alle leden én het hele dorp, een goed gebruik in Zijtaart.

Vermeldenswaard is zeker het ontbijt voor genodigden, waar men bewust niet gekozen heeft voor ‘bobo’s’, maar voor de ereleden en leden van verdiensten en een groot gedeelte van de vele vrijwilligers die VOW kent.

Jubileumwedstrijd

Een hoogtepunt is de wedstrijd op 28 mei om 14.30 uur tussen de herenselectie van VOW en het RTL7 Sterrenteam. Spelers zoals (allen onder voorbehoud) John Williams, Humberto Tan, Michael Mols, Glenn Helder, Regilio Vrede, Jevgeni Levtsjenko, Jodi Bernal, Tim Akkerman, Charly Luske, Mark van Bommel, Bas Muis en vele andere oud voetballers en BNN-ers.

Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen