Groen licht voor ontwerpbestemmingsplan Lidl in Sint-Oedenrode

Foto: meierijstad.nieuws.nl

De nieuwbouw van Lidl op het voormalige Boerenbondterrein aan de Boskantseweg in Sint-Oedenrode komt een stap dichterbij. Het college van B&W heeft besloten om het ontwerpbestemmingsplan ter inzage te leggen. Naar aanleiding van bezwaren van omwonenden zijn wel stevige aanpassingen gedaan.

Wethouder Eric van den Bogaard: “We hebben goed geluisterd naar de bezwaren van omwonenden. We hebben in overleg met de Lidl een aantal aanpassingen gedaan. Het aangepaste plan dat er nu ligt is een sterke verbetering en krijgt dan ook groen licht van het college.”

Flink gesneden

In het ontwerpbestemmingsplan dat nu ter inzage wordt gelegd, is de afstand tussen de supermarkt en de woningen aan de Grutto vergroot. Eerder was het mogelijk om tot aan de perceelgrens te bouwen. Nu blijft de bebouwing daar 4 meter vandaan. Daarnaast is flink gesneden in het aantal vierkante meters detailhandel. Voorheen bood het bestemmingsplan de ruimte voor 2500 vierkante meter detailhandel, inmiddels is dat 1900 vierkante meter. Voorheen lag er ook nog een bedrijfsbestemming op het perceel met een te bebouwen oppervlak van 1500 vierkante meter. Deze bestemming is volledig geschrapt.

Bindende afspraken

Naast de massa was een belangrijke zorg van omwonenden de mogelijke verkeersoverlast. Daarom is aan een onafhankelijk bureau gevraagd hier onderzoek naar te doen. De conclusie is dat de hoeveelheid verkeer geen probleem oplevert en dat er geen onveilige situaties ontstaan. “Mocht blijken dat in de praktijk toch problemen ontstaan, dan is herinrichting van de weg Meerkoet en de kruispunten Leunestraat-Geelgors en Geelgors-Meerkoet mogelijk. Hierover zijn bindende afspraken gemaakt met Lidl”, aldus Van den Bogaard

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen