Werkzaamheden Julianapark Veghel gaan van start

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Het Julianapark in Veghel is volop in beweging. Diverse maatregelen gaan ervoor zorgen dat het weer een prettig verblijfspark wordt waarin meer ruimte en betere faciliteiten voor evenementen worden gerealiseerd. Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, was het nodig de dieren uit het dierenpark tijdelijk op een andere plek onder te brengen.

Groenvoorziening

De afgelopen maanden zijn al diverse bomen en beplantingen verwijderd in het Julianapark. Dit is noodzakelijk voor de aanleg van nieuwe paden en om de overige bomen de ruimte te geven die nodig is om deze duurzaam te behouden. In het najaar wordt nieuwe beplanting aangebracht.

Dierenpark

De volgende stap is het aanpakken van het dierenpark. Door de hekken verder naar binnen te plaatsen worden de dierenweides kleiner. Hierdoor ontstaan meer gebruiksruimte in het park en wordt een ruimtelijker beeld gerealiseerd. Begin juni wordt een start gemaakt met de sloop van de oude gebouwtjes. Hiervoor komt een nieuw dierenverblijf in de plaats. Vanwege deze werkzaamheden hebben de dieren een tijdelijk onderkomen gekregen in het gemeenschappelijk dierenpark aan de Jan van Amstelstraat in Veghel.

Samenwerking onderwijs

Om te komen tot een nieuw dierenverblijf is de samenwerking gezocht met een tweetal scholen. Studenten van de opleiding bouwkunde van ROC de Leijgraaf in Veghel zijn aan de slag met het ontwerp. Onder begeleiding van Bouwbedrijf van Boxmeer zullen leerlingen van Bouwmensen Veghel een bijdrage leveren aan de daadwerkelijke realisatie van het nieuwe gebouw.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen