Zondag Live in De Afzakkerij: Toine Scholten & Band

Foto: De Afzakkerij

Op zondag 4 juni om 15.00 uur is er weer livemuziek in De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel. Er is dan een optreden van de uit Den Haag afkomstige gitarist & zanger Toine Scholten en z’n band.

Toine schrijft z’n eigen nummers en haalt zijn inspiratie uit blues en jazzmuziek. Daarbij verbreedt hij graag z’n muzikale horizon. Dat is te horen tijdens z’n optreden met mooie luisterliedjes maar ook meer funky, jazzy nummers. Toine Scholten trad op in tv-programma De Wereld Draait Door en was een van de deelnemers aan de derde editie van Beste Singer-Songwriter. De toegang tot het optreden is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Debuutalbum

Toine Scholten is momenteel bezig met zijn debuutalbum “Diversity”. Daarbij reist hij door heel Europa. Hij verbreedt zijn blues- en jazzroots door verschillende muzikale gebieden te onderzoeken. Hij stond al in het voorprogramma van grootheden als Robben Ford, Matt Scofield en Cory Henry. Op dit moment verzorgt de gitarist/zanger de supporting acts voor gitarist Erwin Java (bekend van o.a Herman Brood, Cuby and The Blizzards) die met zijn band King Of The World door Europa trekt. Naast zijn activiteiten als uitvoerend musicus en schrijver, is Toine Scholten nog dagelijks bezig met het verbeteren van zijn muzikale vaardigheden en kennis door oefening en studie. Hij werkt met gitaristen als Jean Francois Prins, Jeen Raabs, Jens Larson en Vincent Koning. Hij studeert momenteel ook bij jazzpianist, arrangeur en meester theoreticus Udo van Boven.

Bezetting

Toine Scholten – Gitaar en Zang
Tom van der Zaal – Alt Saxophonist
Matheus Nicolaiewsky – Double Bass
Willem Romers – Drums

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen