Racing Team Nederland test auto op circuit Le Mans

Foto: Racing Team Nederland

Afgelopen zondag kwam Racing Team Nederland voor het eerst in actie op het circuit van Le Mans.

Tijdens de traditionele testdag voorafgaande op de 24 uur van Le Mans mochten alle 60 toegelaten equipes hun auto’s testen op het ruim 13,5 kilometer lange stratencircuit rond de Franse stad.

De 85e editie van de 24 uur van Le Mans start op zaterdag 17 juni en zal naar verwachting bijna 300.000 toeschouwers trekken. Racing Team Nederland is het enige Nederlandse team dat een startbewijs heeft bemachtigd, met als rijders initiatiefnemer Frits van Eerd, voormalig Le Mans-winnaar Jan Lammers en de meest ervaren F1-coureur aller tijden Rubens Barrichello.

Racing Team Nederland op TV

Op maandag 5 juni waren Frits van Eerd en Jan Lammers te gast in het televisieprogramma JINEK www.npo.nl/jinek/05-06-2017/KN_1691476. Op 11 juni wordt een half uur durende special over het team uitgezonden: Racing Team Nederland – Road To Le Mans (16.30 uur – RTL7). Een week later wordt de 24 uur van Le Mans van start tot finish live uitgezonden op RTL7. Ook Eurosport zendt de race in z’n geheel uit, alsmede de trainingen en kwalificaties op woensdag 14 en donderdag 15 juni.

De race bekijken op een groot scherm

Dat kan! Bruin Café & Brasserie De Gouden Leeuw aan de Molenstraat in Veghel biedt liefhebbers de mogelijkheid de 24 uur van Le Mans van start tot finish te volgen op een groot scherm, onder het genot van Bier & Burgers.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen