Klaas Wels (43) aangesteld als nieuwe hoofdtrainer FC Oss

Foto: FC Oss

Veghelaar Klaas Wels is met ingang van seizoen 2017/2018 de nieuwe hoofdtrainer van Jupiler league club FC Oss. Clubicoon Marcel van der Sloot wordt zijn assistent. Beide hebben een contract voor 1 jaar getekend.

Wels zat de afgelopen zeven seizoenen als rechterhand in Oss op de bank en nam in die periode drie keer tijdelijk het roer over van een vertrekkende hoofdtrainer. Van maart tot mei dit jaar presteerde hij behoorlijk als vervanger van François Gesthuizen.

Frisse wind

Wels liet een frisse wind waaien. Hij maakte weer een eenheid van de groep en wist hen – ondanks dat nacompetitie allang uit zicht was – tot het eind te motiveren. “Er ontstond een compleet andere dynamiek op de club”, weet directeur Peter Bijvelds. “Op het veld en daarbuiten. Dat is knap. Ook oogstte hij lof vanuit de kleedkamer; de spelers waren zeer te spreken over z’n werkwijze.” Na afloop van het seizoen werden de gesprekken met verschillende kandidaten, waaronder enkele prominente oefenmeesters, geopend. “Vervolgens zijn we tot de conclusie gekomen dat het duo Wels – Van der Sloot de beste oplossing binnen onze mogelijkheden is.”

Bron: FC Oss

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen