Balletvoorstelling in Schijndel: ‘De 12 Dansende Prinsessen’

Foto: Phoenix Cultuur

Op zaterdag 24 juni aanstaande vindt er in het City Theater Schijndel een wel heel bijzondere en mooie voorstelling plaats. Alle leerlingen klassieke dans, van jong tot oud, van docente Elmira van Maris-Amirhanova dansen dan in de sprookjesachtige voorstelling ’De 12 Dansende Prinsessen.

De dansvoorstelling is gebaseerd op het sprookje van de Gebroeders Grimm: ‘’De stuk gedanste schoentjes’’. Het sprookje gaat over de twaalf mooie dochters van de koning, zij hebben een geheim voor hem, geen van allen willen ze vertellen waarom hun dansschoentjes iedere ochtend tot op de draad versleten zijn. Wat doen die prinsessen toch iedere nacht? De Koning snapt er niets van en belooft de hand van een van zijn dochters aan de prins die het raadsel op kan lossen. Iedere prins krijg drie dagen de tijd, maar allemaal vallen ze ‘s nachts in slaap zonder het raadsel op te lossen.

Na een tijdje meldt een arme soldaat  zich aan het hof, hij is hopeloos  verliefd op Genevive, de oudste dochter van de koning. De soldaat heeft ook een geheim: een betoverde onzichtbaarheidsmantel. Daarmee volgt hij de meisjes  ’s nachts ongemerkt naar een magische onderwereld en doet daar een heel bijzondere ontdekking. Hij zit ook in tweestrijd: als hij het geheim aan de koning verklapt mag hij met Genevive trouwen, maar zijn bekentenis zal de prinsessen vreselijk ongelukkig maken. Hoe kan hij dit probleem tot een goede einde brengen?

De choreografieën zijn klaar, de muziek is uitgekozen, er wordt volop gerepeteerd en de laatste details worden toegevoegd aan kostuums en decor. Alle ballerina’s staan te trappelen om het theater in te gaan. Zaterdag 24 juni is het dan zover, dan worden er op het podium van het City Theater in Schijndel twee voorstellingen gedanst; om 13.00 en om 16.00 uur.

Info

Meer informatie over de balletlessen van Elmira in Schijndel kijk hier of mail naar [email protected]. De kaartjes voor de voorstelling ’De 12 Dansende Prinsessen’ zijn voor € 10,- te koop bij Tabaktief Van Roessel in Schijndel en de receptie van Phoenix Cultuur op CHV Noordkade in Veghel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen