Bijzondere buitenspeeldag Basisschool Bernadette Veghel

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Vandaag, woensdag 14 juni is de landelijke buitenspeeldag. Op Skipov basisschool Bernadette is dit een bijzondere dag omdat het de aftrap is van de projectweek “Les je dorst”.

In samenwerking met de (JOGG-) gemeente, Brabant Water, GGD en de ouderraad van de basisschool is de projectweek tot stand gekomen. Het doel is kinderen en ouders/verzorger bewust te maken van het gezonde nut van water drinken. De aftrap werd extra feestelijk aangekleed door een levensechte “waterdruppel” en wat is een feest zonder cadeaus: alle kinderen ontvingen een gratis bidon om te vullen op het schoolplein.

Er kwam een tijdelijk waterpunt, beschikbaar gesteld door Brabant Water, waarbij de ouderraad in de toekomst heel graag naar een vast watertappunt zou willen, dit om het voor iedereen mogelijk te maken gratis water te kunnen gebruiken op het openbare speelplein in de Vondelstraat. Dit speelplein is ook buiten schooltijd vrij toegankelijk en heeft een grote sociale functie voor de buurtgemeenschap. Ook worden er in deze week gastlessen gegeven door Brabant Water voor de kinderen van groep 5,6 en 7 met allerlei leuke proefjes met water en lezingen voor de ouders gegeven door de GGD. Skipov basisschool Bernadette heeft gezonde voeding hoog in het vaandel staan en hiermee maakt de basisschool een goede start om het Themacertificaat Voeding van het Vignet gezonde school te behalen!

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen