Defilé 59e wandelvierdaagse Veghel

Foto: Stan Pittens

Vrijdag 16 juni eindigde de 59e editie van de Veghelse wandelvierdaagse met het gebruikelijke defilé.

Vanaf dinsdag liepen de wandelaars, groot en klein, dagelijks 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer door de prachtige omgeving van Veghel. Met elke dag schitterend weer genoot men van dit jaarlijkse wandelevenement.

De deelnemers (1800 wandelaars) werden op de Markt in Veghel welkom geheten door het Comité en door wethouder Eric van den Boogaard als afgevaardigde van de gemeente Meierijstad.

Als eerste kwam de groep individuelen (zo’n 200 personen) op de Markt aan, gevolgd door ongeveer 50 personen van Joachim en Anna. Deze lopen al vele jaren mee. Speciale dank ging uit naar de vele vrijwilligers die het elk jaar weer mogelijk maken dat de bewoners van Joachim en Anna mee kunnen lopen. De zusters Franciscanessen liepen voor de 5e keer de avondvierdaagse. De oudste deelnemer van deze groep was 101 jaar oud. Tweeëntwintig zusters liepen dit jaar mee. De gemiddelde leeftijd was 90 jaar! Tweeëntachtig personen van het verzorgingstehuis Aatrium waren dit jaar aanwezig. Al voor de 18e keer! Ook bij deze groep waren vele vrijwilligers die het mogelijk maken dat de bewoners mee kunnen doen met dit jaarlijks festijn. Dertig personen van verzorgingstehuis De Watersteeg waren dit jaar aanwezig. Van vrijetijdsclub De Vrije Vogels, een club voor mensen met een verstandelijke beperking, liepen 22 personen mee.

        

Scholen

Zoals elk jaar liepen ook kinderen van alle Veghelse basisscholen mee. SBO de Wissel was vertegenwoordigd door 23 deelnemers. Sinds 2015 is deze school deelnemers aan de vierdaagse. Van basisschool De Vijfmaster liepen 41 kinderen mee. Voor deze school was 2017 wel heel bijzonder. Op Koningsdag kregen zij bezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. Basisschool Maria ter Heide uit Mariaheide is blij dat de groep elk jaar weer een beetje groter wordt. Dit jaar liepen 44 kinderen mee. Zestig kinderen van basisschool De Bunders hebben dit jaar mee gedaan. Basisschool ’t Heibosch verscheen met 74 lopers aan de start. De grootste groepen, met meer dan 100 wandelaars, waren dit jaar BS de Bernadette (107), Jenaplanschool De Ieme (119), BS de Ark (145) en OBS de Tuimelaar (161), BS ’t Ven (240) en BS de Uilenbrink (318)

Oproep

Nogmaals een oproep voor volgend jaar wanneer de 60e editie! plaatsvindt. Wat zou het toch leuk zijn dat, in het jubileumjaar, ook mensen die vroeger meegedaan hebben aan de Veghelse vierdaagse, zich opgeven. Bij de 60e keer meer dan 2000 deelnemers … dat zou toch fantastisch zijn?

Reacties