Peggy Vissers was even terug op haar oude school, het Zwijsen College

Foto: Zwijsen College

Peggy Vissers werkt in New York als First Secretary Political Affairs at Permanent Mission of the Netherlands to the United Nations. Ze reist over de hele wereld om te zoeken naar oplossingen in complexe internationale conflicten. Een dialoog tussen Syrische vrouwen was één van haar initiatieven. Peggy is opgegroeid in Erp en heeft na het Zwijsen College rechten gestudeerd. Ze heeft gewerkt in Buenos Aires en Bangkok en werkt nu in de VS. Daar werkt ze als diplomaat voor de Verenigde Naties met speciale aandacht voor het Midden-Oosten en Afrika.

Afgelopen week was ze even terug bij het Zwijsen College. Tijdens de Masterclass Geschiedenis merkten leerlingen van VWO 5 hoe lastig het kan zijn om keuzes te maken over de politiek en de humanitair gevoelige situatie die zich nu in Aleppo, Syrië voordoet. Ze gingen vanuit de verschillende terreinen waarop de Verenigde Naties actief is acties bedenken voor de reële dilemma’s die ook in de verschillende commissies van de VN spelen. Wachten was geen optie, handelen werd gevraagd. ‘Ik stel voor dat we ook oog houden voor humanitaire zorg. Alle partijen uitnodigen voor een gesprek waarin we proberen er samen uit te komen is een goed initiatief, maar de situatie in de vluchtelingenkampen is zorgwekkend! Daar moeten we direct iets aan doen!’, beargumenteerde Barbara van der Pas. Na een stevig debat kreeg ze steun van de meerderheid van de groep.

Leerlingen enthousiast

“Wat een ongelooflijke ervaring was het deze middag! Ik heb zoveel geleerd in een korte tijd. Het was heel speciaal om Peggy Vissers te ontmoeten en te beseffen dat zij een heel belangrijke rol speelt in de wereldpolitiek, nu rond het conflict in Syrië. Zij is iemand die je normaal niet zo gemakkelijk kunt ontmoeten en nu kregen we gewoon uitleg van haar! Het was bijzonder en ontzettend leerzaam om dit mee te mogen maken. Ik vond het een superleuke en leerzame middag en had het voor geen goud willen missen. Het was een geweldige ervaring om dit mee te mogen maken”, aldus een van de leerlingen.

Over Peggy Vissers

Meer weten over haar leven in New York? Bekijk ‘Brabanders in New York’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen