Gemeente informeert bewoners over verdwijnen skatebaan Sint-Oedenrode

Foto: Gemeente Meierijstad

De skatebaan aan de Julianastraat/Fredikstraat in Sint-Oedenrode wordt binnenkort weggehaald. Uit onderzoek door geluidsexperts is gebleken dat de huidige skatebaan op de huidige locatie niet voldoet aan de geluidsnormen die op dit moment gelden.

Daarom heeft het College van B&W op basis van juridische gronden moeten besluiten de skatebaan vóór 11 juli weg te halen. Inmiddels is een start gemaakt met het verkennen van alternatieven.

Informatieavond

Omwonenden zijn begin juni per brief geïnformeerd over dit besluit; gisterenavond waren ze in de raadszaal uitgenodigd om uitgelegd te krijgen waarom de maatregel genomen moet worden en hun vragen beantwoord te krijgen. Een twintigtal wijkbewoners en vertegenwoordigers van de wijkraad waren aanwezig. Aan hen benadrukte wethouder van Rooijen dat het College zich realiseert dat dit een grote teleurstelling is voor de kinderen die gebruik maken van deze succesvolle en populaire speelvoorziening. En er alles aan te zullen doen om ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk een alternatieve speelvoorziening komt die aan alle normen voldoet. Van Rooijen: “Buiten spelen van kinderen op een goede en (sociaal) veilige manier is ontzettend belangrijk: dat vindt ook het College”.

Oproep

Begin juli is er een bijeenkomst waar kinderen, ouders en omwonenden ideeën en suggesties met elkaar kunnen delen. Het is belangrijk dat er een oplossing komt die tegemoet komt aan de wensen van de jeugd én waarvoor draagvlak is binnen de wijk. Inwoners die mee willen denken kunnen zich alvast aanmelden bij Marja van Heijst via [email protected]. Zij ontvangen dan een uitnodiging.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen