Skatepark BundersPlaza officieel geopend

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Na anderhalf jaar voorbereiding, overleg, vergunningen, goedkeuring en bouw was het vandaag dan eindelijk zover. Skatepark BundersPlaza werd officieel geopend.

In 2014 moest de ‘oude’ skatebaan, gelegen aan de Rembrandtlaan, wijken voor het nieuw aan te leggen busstation in Veghel en vanaf die tijd zat de jeugd van Veghel zonder. Reden voor diverse instanties om te kijken wat er mogelijk was om een nieuwe baan aan te leggen in Veghel. Eind 2015 ging Wijkraad De Bunders samen met omwonenden, jongeren, jongerenwerk en de gemeente in overleg om te komen tot een nieuw skatepark.

“Dit unieke project is tot stand gekomen door hard werken van een aantal mensen die samen zorgden voor de behartiging van alle belangen: de skaters Vincent en Martijn, Maarten en later Perry van het Jongerenwerk, Mary en Jan als vaste kern van de omwonenden, Rob, Ewa en ikzelf vanuit wijkraad De Bunders en Joep van de gemeente. Iedereen in de werkgroep was gelijkwaardig, met ieder zijn eigen expertise en inbreng. En door die fantastische samenwerking hebben we nu deze skatebaan als prachtig resultaat bereikt”, aldus Suzan Vos, voorzitter van de projectgroep jongerenbeleid.

Wethouder Menno Roozendaal van de gemeente Meierijstad bedankte iedereen voor zijn en haar enorme inzet om te komen tot dit mooie skatepark. Ook bedankte hij oud-wethouder Rini van Rinsum die in de beginfase van het traject nauw betrokken is geweest.

Demonstratie

Daarna was het de beurt aan een aantal zeer geoefende skaters om te laten zien wat er zoal mogelijk is op deze baan. Zij gaven een demonstratie. Vervolgens nam de jeugd bezit van de baan.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen