Jury kiest beste tekst voor fontein op de Markt tijdens finale in bibliotheek

Foto: Gemeente Meierijstad

Wie heeft de mooiste tekst bedacht voor de fontein die op de Markt komt? Het antwoord op die vraag wordt op maandagavond 10 juli tussen 19.00 en 21.00 uur bekend gemaakt in de bibliotheek aan de Markt in Veghel. Verder vertelt Rolf Vonk van de Heemkundekring over de historie van de Markt en wordt het ontwerp voor de fontein toegelicht. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Veel inwoners blijken te willen meedingen naar de eer om hun tekst op de fontein op de Markt vereeuwigd te zien. Tot nu toe zijn ruim 50 voorstellen binnen. Geïnteresseerden kunnen nog tot uiterlijk dinsdag 4 juli hun bijdrage leveren

Jury

De jury, bestaande uit wethouder Eric van den Boogaard, locatiemanager Gertrude van den Elzen van de bibliotheek in Veghel en voormalig stadsdichter Miriam Stork van het Schrijverscollectief Meierijstad, kiest de vijf beste ideeën. De inzenders daarvan mogen tijdens de finale in de bibliotheek een korte toelichting geven op hun inzending. Vervolgens gaat de jury in overleg en wordt de definitieve winnaar bekend gemaakt.

De fontein die op de Markt in Veghel komt, bestaat uit stalen platen. In deze stalen platen komt een tekst. Het streven is om de fontein nog in 2017 te realiseren. Het wordt een fontein waarbij de waterstralen rechtstreeks uit de grond komen. op een oppervlakte van ongeveer 18 meter lang. Omdat de waterstralen op onverwachte momenten worden geactiveerd, heet de fontein ook wel een ‘bedriegertje’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen