Stichting Veghel Ontvangt Kinderen laat kinderen weer even kind zijn

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Na maanden van voorbereiding was het vandaag eindelijk zover. In alle vroegte vertrok er een bus vanuit Tychy (Zuid Polen) naar de luchthaven van Katowice. Vandaar ging de reis naar Eindhoven waar men anderhalf uur later landde.

Met een kleine vertraging arriveerden zaterdagochtend negen Poolse kinderen met hun begeleidster bij de Pastorie in Veghel. Via de Stichting Veghel Ontvangt Kinderen mogen zij een vakantie van twee weken beleven. De kinderen logeren bij gastgezinnen en komen uit gezinnen met economische, sociale en maatschappelijke problemen. Veghel Ontvangt Kinderen laat deze kinderen weer even kind zijn en biedt hen een vakantieprogramma aan zodat ze de zorgen en stress van thuis even kunnen ‘vergeten’.

De stichting

Dit jaar komen er al voor de 27e keer kinderen voor vakantie naar Nederland. De stichting draait op vrijwilligers, die naast hun baan en gezin zich inzetten voor het goede doel.

Mocht u meer informatie wensen over wat de stichting doet, neem dan een kijkje op www.veghelontvangtkinderen.nl of volg de stichting op Facebook

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden