Opening Fioretti Animatie Festival

Foto: Fioretti College

Op zaterdag 8 juli vond de opening van FAF plaats in de foyer van Bioscoop Industry. De afkorting staat voor Fioretti Animatie Festival. Een festival dat zijn oorsprong vindt in de lessen beeldende vorming op onze school.

De leerlingen hebben een opdracht gekregen die gebaseerd is op de onderwijsfilosofie van de 21st century skills: Maak een beeld- en geluidanimatie van minimaal 30 seconden. Iedere klas heeft na de opdracht een klassenwinnaar gekozen voor de halve finale. Daaruit rolden vijf finalisten. Hun filmpjes worden negen dagen lang vertoond op het grote scherm van de bioscoop in Veghel, tussen elk reclameblok en de hoofdfilm in.

Klokslag 15.00 uur knalden de kurken van de kinderchampagne tegen het dak van de bios. De speech van meneer Emons werd beantwoord met een stevig applaus en daarmee was de eerste editie van FAF geboren! Het was een bijzonder moment toen het gezelschap van leerlingen, ouders, familie en pers in de bioscoopstoelen plaatsnamen. De vijf winnende animatiefilmpjes kwamen indrukwekkend goed tot hun recht op het grote witte doek.

Stemmen

Direct na de première van de FAF-filmvertoning konden de aanwezigen een stem uitbrengen door het scannen van een QR-code met de smartphone. Die code staat op de FAF-posters die in de bioscoop hangen. Tot en met zondag 16 juli kunnen alle bioscoopbezoekers hun stem uitbrengen.

Volgend seizoen

Trots kunnen we melden dat dit zeker niet het laatste Fioretti Animatie Festival zal zijn. Op naar het volgende seizoen, met weer geheel nieuwe verzameling animaties. Maar eerst nog de bekendmaking van de winnaar van FAF 2017, direct na de zomervakantie!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen