Annemie Koekkoek wint wedstrijd fontein in Veghel

Foto: Gemeente Meierijstad

Annemie Koekkoek heeft de wedstrijd voor een tekst op de fontein op de Markt in Veghel gewonnen. In de bibliotheek in Veghel presenteerden vijf finalisten op maandag 10 juli hun dichtregels.

‘Spring
Uit de diepte zoekt hij een weg omhoog
Spring en vang mij’

Deze winnende inzending van mevrouw Koekkoek wordt vereeuwigd in de nieuwe fontein op de Markt in Veghel. “Spring is Engels voor bron en lente. Als ik aan de lente denk, denk ik aan vreugdesprongen. Ik zie de kinderen die al maken, als ze straks met het water spelen,” lichtte mevrouw Koekkoek haar inzending toe.

Ruim 70 inzendingen

De jury, bestaande uit wethouder Eric van den Boogaard, Gertrude van den Elzen van de Bibliotheek en stadsdichter Miriam Storck, had tijdens een voorselectie 5 finalisten gekozen uit de ruim 70 inzendingen. De vijf finalisten Annemie Koekkoek, Arnold van Houdt, Jan van de Graaf, John Verhoeven en Rolf Vonk presenteerden hun inzending aan de jury en de toehoorders in de bibliotheek.

De jury was zo enthousiast over de finalisten dat wethouder Eric van den Boogaard toezegde op zoek te gaan naar een mogelijkheid om de andere vier teksten ook een waardevolle bestemming te geven. De tekstregels van Koekkoek worden verwerkt in de stalen platen van de fontein. Deze moet in 2018 gereed zijn.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen