Oranjevrouwen Europees Kampioen

Het Nederlands vrouwen voetbalteam is, voor het eerst in de geschiedenis, Europees Kampioen geworden. In de finale werd Denemarken met 4-2 verslagen.

In de Grolsch Veste in Enschede begon Oranje met een tegenvaller. Na amper 6 minuten kreeg Denemarken een strafschop na een overtreding van Kika van Es op Sanne Troelsgaard. De penalty werd uitstekend ingeschoten door Nadia Nadim. Oranje keepster Sari van Veenendaal was kansloos. Binnen no-time werd de achterstand weggewerkt. Shanice van de Sanden zette keurig voor op Vivianne Miedema die scoorde. In de 27e minuut was het Lieke Martens die met links hard uithaalde in de lange hoek. Oranje hield de voorsprong niet lang vast want 6 minuten later was het alweer gelijk. Na een knappe redding van van Veenendaal op een schot van Nadim, scoorde de Deense captain Pernille Harder.

De tweede helft was amper begonnen toen Nederland een vrije trap mocht nemen. Aanvoerster Sherida Spitse mocht net buiten de 16-meter aanleggen en plaatste de bal in de verre hoek. In het vervolg van de tweede helft kregen beide ploegen nog een aantal kansen. Twee minuten voor tijd besliste Miedema de wedstrijd definitief. De eindstand van 4-2 stond op het scorebord en Nederland is Europees Kampioen.

Op de Markt in Veghel was het gezellig druk met voetballiefhebbers. De wedstrijd werd vanaf de terrassen op een groot scherm bekeken.