Verslaggeefster Omroep Brabant bij Gilde Sint Barbara in Veghel

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Verslaggeefster Alice van der Plas van Omroep Brabant is deze week voor het programma Wakker! op pad om haar bucketlist af te werken. Voor haar eerste opdracht, leren vendelen bij een Brabants Gilde, was ze maandagochtend op bezoek bij het Sint-Barbara Gilde in Veghel.

Zo’n twee weken gelden werd Henk Maurix van het Gilde benaderd door de redactie van Omroep Brabant voor dit item. Natuurlijk gaf het Veghelse Gilde gehoor aan deze oproep en dus verschenen diverse Gildebroeders, in vol ornaat, maandagochtend bij het clubgebouw.

Onder leiding van een aantal Gildebroeders werden haar de fijne kneepjes van het vendelen bijgebracht. Dit was live in de uitzending van het programma Wakker! van Omroep Brabant.

Later in de uitzending werd ze bijgepraat door een aantal heren van het Gilde. Ook deze gesprekken waren live in de uitzending.

Vervolg bucketlist

Andere taken die nog op haar bucketlist staan zijn o.a. glasblazen en helpen bij de voorbereidingen van de Brabantse dag in Heeze. U kunt haar nog de hele week volgen in het programma Wakker! wat dagelijks van 07.00 tot 10.00 uur uitgezonden wordt via Omroep Brabant Radio én TV.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen