Meierijstad in de top 5 van Logistieke hotspots van Nederland 2017

Foto: Joop van Houdt / Rijkswaterstaat

Wanneer u woont of werkt in de gemeente Meierijstad heeft u er dagelijks mee te maken: logistiek. Het bedrijfsleven in onze gemeente bestaat namelijk voor een aanzienlijk deel uit logistieke bedrijven.

Het magazine Logistiek Nederland maakte onlangs bekend dat de regio Oss-Veghel-‘s-Hertogenbosch op de 5e plaats van logistieke hotspots van Nederland staat. Voor het bepalen van de ranking van de 28 belangrijkste logistieke hotspots van Nederland heeft het vakblad Logistiek samen met een panel van 31 logistieke vastgoedexperts de diverse regio’s vergeleken op basis van de volgende 6 criteria:

  1. Beschikbaarheid van geschikt personeel
  2. Beschikbaarheid van voldoende bouwgrond en geschikte panden
  3. Medewerking van overheid gemeenten
  4. Inzetbaarheid en motivatie medewerkers
  5. Aanwezigheid van een goede infrastructuur
  6. Beschikbaarheid van logistieke knooppunten

Deze 5e plaats is een mooi resultaat. De gemeente is er trots op en dat willen ze ook uitdragen. Maar het is ook iets om scherp op te blijven. Het doel is niet om hoger op de ranking te komen. Wel is het van groot belang om samen hard aan de toetsingscriteria te (blijven) werken en het vestigingsklimaat van logistieke bedrijvigheid te blijven verbeteren.

Het 1e criterium is de beschikbaarheid van personeel. Wist u dat de logistieke sector staat te springen om hoger opgeleid personeel? De verwachting is dat de sector in 2020 wel 20.000 vacatures heeft voor schoolverlaters. Het HBO levert tegen die tijd hooguit 6.000 afgestudeerden af, aldus onderzoeksbureau Panteia.

Op lokaal niveau werkt de gemeente samen met ondernemers uit het Platform Ondernemend Meierijstad in verschillende taskforces om (mede) op bovengenoemde criteria te kunnen anticiperen. Op regionaal niveau werkt men samen met verschillende partijen binnen Vijfsterren Logistiek, waarbij men in het Logistics House in Oss samen afspraken maakt om de logistieke regio Noordoost-Brabant te versterken.

Info

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Natasja Bloem, Senior Accountmanager Bedrijven / Acquisiteur, sector Logistiek [email protected] / tel. 14 0413

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen