Back to the roarin sixties met Blaze

Foto: uitpuntveghel.nl

Op zondag 20 augustus om 15.00 uur staat de formatie Blaze met muziek uit de jaren zestig in Café De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel.

Blaze was indertijd een zeer populaire band die in 1964 in Oss is ontstaan. De band speelde muziekstijlen zoals soul en rhythm & blues die in die tijd uit Amerika kwamen overwaaien. Deze muziek was op het lijf van Blaze geschreven. Met een repertoire van gecoverde songs van o.a. Chuck Berry, Wilson Pickett, Sam and Dave, Joe Tex en Jimi Hendrix ging Blaze aan de slag. Gelukkig voor de fans zijn ze dat niet verleerd. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Met een repertoire van gecoverde songs veroverde de band de podia. Ze hadden bovendien optredens met andere Nederlandse toppers uit die tijd zoals Golden Earring, Q65, The Outsiders, Cuby and
The Blizzards en The Shoes. Memorabel was een optreden in 1966, in het voorprogramma van Pink Floyd in “De Pas” in Heesch. Na een aantal succesvolle jaren is de band in 1968 ontbonden. In de jaren ’80 en ’90 volgden nog een aantal reünieoptredens. Na jaren is de groep herenigd en in 2013 is Blaze weer aan het musiceren geslagen, uiteraard met het repertoire van weleer.

Bezetting

Huub van Oss – drums

Jack Koot – gitaar

Huub van den Broek – toetsen

André Loupias – basgitaar

Emile Heijder – zang

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen