Havens in Veghel klaar voor de toekomst

Foto: vanberkelgroup.eu

De havens van Veghel, aan het kanaal de Zuid-Willemsvaart zijn één van de grootste binnenvaart havens van Oost-Brabant met een jaarlijkse overslag van bijna 1,5 miljoen ton bulk, veevervoer, melk, zand en grind.

Ook worden er jaarlijks 26.000 containers geladen/gelost en laden/lossen bijna jaarlijks bijna 3.500 schepen in de havens van Veghel (cijfers 2016) Schepen zijn overwegend afkomstig uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Havenmeester Hans van Leuken is vanuit de gemeente Meierijstad dagelijks betrokken bij het reilen en zeilen van alles wat met de havens in Veghel heeft. Van Leuken heeft dagelijks contact met schippers die goederen halen en brengen in de havens, de water-gerelateerde bedrijven, bevrachters en Rijkswaterstaat.

Investeringen

Van Leuken is ook betrokken geweest bij de diverse investeringen die hebben plaatsgevonden bij de havens van Veghel, ter hoogte van de kade bij de Inland Terminal en De Heus, alsook de Nieuwe haven bij MBI, Mebin en Prefab. Het kanaal is hier uitgediept en kades aangepast. Ook is het kanaal tussen Den Dungen en Veghel verbreed. Deze investeringen zijn voor de gemeente Meierijstad en het lokale bedrijfsleven van economisch belang omdat deze investeringen in opwaardering de Veghelse havens bereikbaar zijn voor klasse IV schepen. Dit zijn grote schepen van 9,5 meter breed en 80 tot 105 meter lang. De opwaardering van het kanaal en de havens van Veghel is met Rijkswaterstaat, voormalige gemeente Veghel en bedrijfsleven uitgevoerd.

 

.   

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen