Bedrijventerreinen Meierijstad verdienen opnieuw Keurmerk Veilig Ondernemen

Foto: Gemeente Meierijstad

Meierijstad is weer een stukje veiliger; bedrijventerreinen De Amert, Dorshout, De Dubbelen, Doornhoek in Veghel en Molenakker in Erp ontvingen op donderdag 31 augustus j.l. opnieuw het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO).

Onno Keuker, procesbegeleider Keurmerk Veilig Ondernemen van MKB Nederland reikte het certificaat uit aan Vitaal Bedrijvig Veghel, vertegenwoordigers namens het bedrijfsleven, werkgroep KVO, gemeente Meierijstad, politie en
brandweer. Deze partijen hebben de afgelopen jaren intensief en optimaal samengewerkt aan een veilig bedrijventerrein, waardoor het certificaat opnieuw verdiend is.

Reactie Burgemeester Fränzel

Burgemeester Fränzel: “Dit is een mooi voorbeeld van hoe je met een gerichte aanpak kunt zorgen voor een veilige leef- en werkomgeving. Als burgemeester heb ik veiligheid in mijn portefeuille, maar alleen samen met betrokken en actieve ondernemers kunnen we hier goede resultaten mee boeken. En gelukkig hebben we die in Meierijstad! Er is flink meegedacht door ondernemers, politie en brandweer. Door afspraken die zij maken, kunnen overlast, criminaliteit,
onderhoud en beheer aangepakt worden. Dit levert een groter gevoel van veiligheid en minder schade op. Samenwerking loont; ook op het gebied van veiligheid!”.

Wat houdt het KVO in?

Om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen, is het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) ontwikkeld door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Het KVO helpt de betrokken partijen gezamenlijk afspraken te maken om overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken. Met maatregelen zoals (overval)preventietrainingen, betere openbare verlichting, georganiseerd toezicht en brandpreventie zorgen de partijen voor een schoon, goed onderhouden en veiligere omgeving. De uiteindelijke beloning is het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Reacties