Weer geen punten voor De Korfrakkers 1

De tweede wedstrijd in het seizoen met het nieuwe team was voor coach en speelsters heel belangrijk na de mindere wedstrijd tegen Spes, vorige week.

Met vier wisselingen binnen het team is het logisch dat resultaten niet meteen worden behaald, maar de drive en winnaarsmentaliteit blijven altijd groot en wordt er verschrikkelijk gebaald bij elk verlies.

Aan de andere kant van deze medaille is de uitdaging om met de gevestigde orde de nieuwe speelsters mn dezeee te laten draaien op het hoogste niveau. Deze uitdaging werkt positief en geeft het team een nieuwe boost na jaren op bijna de automatische piloot wedstrijden te winnen.

En deze dag was zo’n dag om meteen de grote uitdaging aan te gaan tegen de geduchte tegenstander DDW uit Hooge Mierde, de regerend veldkampioen, kwam op bezoek in Erp. De seizoens-opening vond plaats op het sportpark in Erp. Een mooie gelegenheid dus voor de dames om aan de vele toeschouwers te tonen wat ze in huis hebben.

Felle strijd

De wedstrijd ging meteen fel van start en De Korfrakkers kwam na 4 minuten op een 1-0 voorsprong. DDW liet het zeker niet zo gemakkelijk gebeuren en had meteen een antwoord. Zo werden de aanvallen van beide teams beloond met mooie kansen en liep de score gelijk op. In het verloop van de eerste helft wist DDW een groter gat te slaan en werd de rust ingegaan met een 9-14 achterstand voor De Korfrakkers.

In de rust werden een aantal zaken besproken en er werd met volle moed de tweede helft ingegaan. Er werd dan ook direct gescoord door Jet van Gerwen met een mooi afstandsschot. De Korfrakkers kwamen steeds dichterbij: 12-15. Helaas kon de achterstand op geen moment worden omgebogen naar een voorsprong. Eindstand 16-20.

Deze keer werd er dus flink gebaald van het verlies, maar daarentegen werden er al betere resultaten geboekt dan de vorige wedstrijd en met deze spirit zullen de dames volgende week weer een nieuwe kans krijgen om te bewijzen wie De Korfrakkers zijn, uit in Reusel tegen Rosolo 1.