Sint met groot gevolg naar Veghel

Foto: St. Nicolaas-comité Veghel

Sinterklaas meert zondag 19 november, daags na de landelijke intocht in het Friese Dokkum, met zijn privéschip De Spanje om 13.30 uur aan in Veghel. Hij neemt weer een groot pietengevolg met zich mee. Dat laat het Veghelse Sint Nicolaas-comité weten.

De voorbereidingen voor een groots onthaal van de goedheiligman zijn al voor de zomervakantie gestart. Sinterklaas wordt dit jaar weer vergezeld door vele tientallen Pieten, die op verschillende boten voor de Sint uitvaren. Na voet aan wal te hebben gezet maakt Sint een rijtoer op zijn schimmel, via de Hoogstraat naar de Markt in Veghel. Daar wordt de Spaanse bisschop officieel welkom geheten. Daarna hebben de kinderen de gelegenheid om Sinterklaas een handje te geven in de tent op de Markt.

Glorie

De intocht in Veghel trekt jaarlijks vele duizenden belangstellenden uit de verre omtrek naar de binnenhaven toe. Ruim 200 Pieten vergezellen de Spaanse bisschop bij zijn intocht, die aan oude glorie nog niets heeft ingeboet. De Sint gaat om 13.30 uur voor anker. Vanaf 13.00 uur zijn er echter al volop activiteiten in de haven en wordt er reikhalzend uitgekeken naar de komst van de Sint.

Kijk voor meer informatie op www.sintinveghel.nl of volg @sintinveghel via Twitter.

 

Reacties