Goedkeuring ACM in Sligro-Heineken deal

Foto: Sligro Food Group

De directies van Sligro en Heineken hebben kennisgenomen van de goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor de overname door Sligro van de groothandelsactiviteiten van Heineken. Dit is een belangrijke stap in de richting van afronding van de transactie die voorzien is in de loop van het vierde kwartaal van dit jaar.

Sligro gaat de logistieke activiteiten van HEINEKEN voor de Nederlandse horeca uitvoeren. Dit betekent dat Sligro het verwerken, opslaan en leveren van bier- en ciderbestellingen door de horeca voor HEINEKEN gaat uitvoeren. Hiermee ontstaat een ‘one stop shop’ voor alle drank, food en non food bestellingen voor de horecaklanten. De uitzondering hierop is het leveren van tankbier wat HEINEKEN zelf zal blijven doen.

Men verwacht dat de groothandelsomzet van Sligro met zo’n € 150 miljoen zal toenemen.

Het is de bedoeling dat de voorgenomen samenwerking langdurig zal zijn, met in eerste aanleg een looptijd van 15 jaar.

 

Reacties