Werkgroep 44-14 wil 2e druk uitbrengen boek ‘Klein in een Wereldoorlog Mariaheide 70 jaar bevrijd’

Foto: Werkgroep 44-14

Mariaheide kreeg in 2014, zeventig jaar na de bevrijding van Zuid Nederland, een eigen boek vol oorlogsverhalen van dorpsgenoten. De werkgroep 44-14 besefte dat er niet veel tijd meer over zou zijn om nog getuigenissen vast te leggen. Dus werd er een jaar hard gewerkt om dagboekverslagen en brieven uit te werken. Er werden veel gesprekken gehouden met ouderen van ver in de tachtig en negentig jaar. Achtergrondinformatie en foto’s maakten het boek compleet. Het boek Klein in een Wereldoorlog, Mariaheide 70 jaar bevrijd was binnen een paar maanden uitverkocht.

Oproep

Reden voor de schrijvers om in 2019 (Mariaheide, dan 75 jaar bevrijd) met een tweede druk te komen. Met een uitbreiding en aanvullingen van bestaande verhalen. Daarvoor vragen we ook weer de medewerking van onze inwoners, met name de ouderen. Zij, die hun verhaal nog niet eerder vertelden, kunnen dit alsnog doen. Grijp deze laatste kans uw verhalen niet verloren te laten gaan. Alle verhalen en anekdotes, groot of klein, zijn welkom. Over het begin van de oorlog, de dreiging in de meidagen van 1940 en de mobilisatie. De inval op 10 mei. Het dagelijks leven in de verdere oorlog. Tot natuurlijk de bevrijding en de wederopbouw.

Ook heeft Werkgroep 44-14 in aanloop naar de 75-jarige viering van de bevrijding een website gelanceerd: www.mariaheidebevrijd.nl. Hier vindt men onder meer enkele verhalen uit de eerste druk van het boek. Daar kan men ook contact opnemen met de redactie van het boek.

Reacties