Zondag Live in De Afzakkerij: Five Elements feat. Diewertje

Foto: chvnoordkade.nl

Sonny Rollins en Miles Davis, Hank Mobley en Dizzy Gillespie, slechts enkele voorbeelden van legendarische combinaties met tenorsaxofonisten en trompettisten uit de tijd van de bebop en hardbop. Veelal samenspelend in een sterke vijfmans bezetting met piano, contrabas en drums.

Dat een dergelijke klassieke combinatie in de jazzgeschiedenis veel mooi materiaal heeft opgeleverd beamen de leden van Five Elements maar al te graag. Van deze bronnen wordt dan ook dankbaar gebruik gemaakt, zonder daarbij veel in de vaak bewandelde paden van evergreens te treden. Ze waren al eerder te gast op het podium van De Afzakkerij, maar er is nieuws! Diewertje de Niet komt de band vocaal versterken. Ze zing tal van prachtige stukken van o.a. Sara Vaughan, Diana Krall en Chet Baker.

Five Elements zoekt daarbij altijd naar de juiste balans in de muziek. Zeker wanneer akoestisch en ‘straight, no filter’ wordt gespeeld komt de Blue Note-achtige sfeer volledig tot zijn recht. Hierdoor creëert het kwintet zowel op (jazz) festivals als in kleinere gelegenheden een aangename sfeer met een unieke herkenbare sound.

Bezetting

De bezetting van Five Elements bestaat naast Diewertje uit Ronald Bonel op toetsen, Han Verberne op contrabas en Mark Verhofstad op drums. De initiatiefnemers van de band zorgen voor het blaaswerk; Paul van Rooy op trompet/bugel en Marc Poulussen op tenorsaxofoon

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen