Volleyballers van Skunk verliezen nipt in 1e ronde van de nationale beker

Na een pittige voorbereiding was het nu tijd voor Skunk Heren I om aan te treden in de eerste ronde van de nationale beker. In deze 1e ronde moesten er 3 wedstrijden gespeeld worden in een poule met 4 teams, waarna alleen de nummer 1 uit de poule door zou gaan.

De eerste wedstrijd startte Skunk wat afwachtend en kwam al snel op een achterstand van 16-11. Na een time-out was Skunk goed bij de les en wist de achterstand om te buigen in een 24-26 overwinning. Na deze mentale tegenvaller voor Vocasa en beter spel aan Skunk-zijde werd de 2e set en daarmee de wedstrijd overtuigend gewonnen met 15-25.

De 2e wedstrijd werd gespeeld tegen EMD, een sterk team uit de 2e divisie met veel power en aanvalsgeweld. Skunk wist echter goed mee te komen met het niveau. Lange tijd ging het gelijk op tot 17-17, op dit punt in de set werden er een aantal slordigheidsfoutjes gemaakt waardoor EMD de 1e set met 25-20 kon winnen. De 2e set gaf een identiek beeld, echter door goede servicedruk aan Skunk-zijde werd deze set met 24-26 gewonnen. Ook de beslissende 3e set ging gelijk op, beide teams gaven niets weg en met een minimale marge van 2 punten werd de 3e set verloren.

De laatste wedstrijd moest gewonnen worden tegen het sterke Peelpush, de nummer 2 van de 1e divisie van afgelopen jaar, die vooraf als favoriet de bekerronde ingingen. De wedstrijd bleek echt een kraker te worden. De eerste set ging gelijk op en beide teams vochten voor elke bal. Peelpush trok uiteindelijk aan het langste eind en won de 1e set met 25-23. Skunk gaf zich echter niet gewonnen en wist de 2e set met 23-25 naar zich toe te trekken. De 3e set moest de doorslag geven wie uiteindelijk door zou gaan naar de 2e ronde in de nationale beker. Wederom ging de strijd gelijk op in de 3e set. Uiteindelijk was het Peelpush die nipt de winst in de 3e set naar zich toe trokken met 15-13. Hierdoor plaatste Peelpush zich voor de volgende ronde van de beker. De Skunk heren sloten de bekerronde af met een knappe 2e plek en kunnen met vertrouwen vooruitkijken naar de start van de competitie.