Jubileumviering Wereld Alzheimer Dag (WAD) in Meierijstad

Foto: Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland Afdeling Oss-Uden-Veghel staat in deze regio op verschillende manieren stil bij de viering van Wereld Alzheimer Dag (WAD).

In Veghel is de jubileumviering van het Alzheimer Café, in Schijndel is de foto-expositie ‘Inzoomen op het leven van mensen met dementie’ en in Sint-Oedenrode is er een informatiestand bij Basisschool Kienehoef.

WAD wordt wereldwijd op of rond 21 september gevierd met extra aandacht voor de sterk groeiende groep mensen met dementie. De regionale afdeling van Alzheimer Nederland heeft verschillende activiteiten in petto.

Veghel dinsdag 19 september 2017

Op 19 september opent het Alzheimer Café in Veghel om 19.00 uur haar deuren voor het nieuwe seizoen in het Pieter Brueghelhuis aan Middengaal 25. Het Café bestaat vijftien jaar. Daarnaast bestaat de afdeling zelf alweer 25 jaar. Daarom is er een feestelijk tintje met een optreden van het accordeonorkest Moi hé uit Gemert. Er wordt gesproken over hoe belangrijk muziek is in relatie tot dementie.

Sint-Oedenrode zaterdag 23 september 2017

In Sint-Oedenrode wordt WAD gekoppeld aan de viering van Burendag op 23 september. De koppeling is bewust: we komen immers ook in onze straten steeds meer mensen tegen met dementie. Bij Basisschool Kienehoef aan Mariannestraat 34a is daarom een informatiestand. Daar kunnen mensen zich aanmelden voor Dementievriendelijk Brabant.

Schijndel t/m woensdag 25 oktober 2017

In cultureel centrum ’t Spectrum aan Steeg 9 in Schijndel is tot en met 25 oktober de expositie ‘Inzoomen op het leven van mensen met dementie’ te zien. Zestien fotografen brengen op een bijzondere wijze in beeld hoe mensen na de diagnose dementie hun leven verder leven.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen