Michel van Lieshout is de nieuwe Gildekoning van het Sint Barbara Gilde Veghel

Je doet mee aan het Koningschieten bij het Sint Barbara Gilde in Veghel en het is een prachtige zonnige dag en dan gebeurt het; je schiet bij jouw 5e de houten vogel naar beneden. En dan ben je de Gildekoning van het Gilde in Veghel.

Dat overkwam Michel van Lieshout. In totaal waren er 11 Gildebroeders die mee schoten, maar Michel schoot de vogel uiteindelijk naar beneden en mag zich minimaal één jaar Gildekoning noemen.

Michel van Lieshout, 42 jaar oud, eigenaar van een interieurbedrijf voor balies, sauna’s, inloopkasten enz. Bovendien één uit een echte Gildefamilie. Vader en twee zonen, Daan en Kevin, zijn actief Gildebroeder en moeder Miranda staat er volledig achter. Maar ook moeder en stiefvader doen graag mee in het Gilde.

Er gebeurde veel op deze mooie dag bij het Gilde

Al rond 09.00 uur werd de huidige Koning Paul Wonders thuis opgehaald. In de Lambertuskerk een mooie dienst met vendelhulde na afloop. Daarna een waardige Bevrijdingsherdenking bij het monument. Velen hoopten dat bij het schieten Paul zich tot Keizer zou schieten. Dat lukte niet. Volgens de regels is degene die het voorlaatste schoot, Adjudant van de Koning. Dat is dit jaar Rene de Moïze de Chateleux. Pas nog gestopt als eigenaar van Jamin in Helmond en nu met plezier wat meer tijd beschikbaar voor het Gilde.

De laatste keer met de huidige Burgemeester

De Burgemeester was aanwezig net als de wethouders Harrie van Rooijen en Jan Goijaarts. Burgemeester Fränzel gaf aan te genieten van het optreden van Gilden en het Veghelse Gilde in het bijzonder. “Ze leggen de lat hoog en verzorgen altijd een perfect programma. Ik kan het weten na vele bezoeken aan Gilden in het land.”

Koning Michel van Lieshout en zijn gezin gaan een mooi en afwisselend jaar tegemoet: veel plezier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen