Nieuwe kunstenaardocent beeldhouwen & boetseren bij Phoenix Cultuur: Henny Barten

Foto: Phoenix Cultuur

Henny Barten is een all-round ruimtelijk vormgever en beeldhouwer met specialisme in steen. Barten is zo’n oude meester waar je graag les van zou willen hebben. Hij weet uit eigen ervaringen alles van houwen in alle soorten steen en hout. Daarnaast is hij plastisch vormgever en boetseren in klei hoort ook tot zijn domein. Een gekwalificeerde docent met veel ervaring in het lesgeven. Al 27 jaar! Het beheersen en overdragen van alle aspecten van het ruimtelijk vormgeven, is een van zijn specialismen.

Opgeleid op Academie voor Industriële Vormgeving Eindhoven, afdeling vrije beeldende vorming, met toen de specialisatie plastische vormgeving. “Het beeld onthult zich door hamer en beitel”, is een uitspraak van Barten. Hij roemt het ambachtelijke handwerk, “Daar gaat namelijk een geheel eigen charme vanuit. De materialen steen en hout imponeren door hun ouderdom en tijdloosheid: ze spreken tot onze verbeelding”, aldus Henny Barten.

Beginners kunnen, al doende, kennismaken met de basistechnieken van het beeldhouwen, het gebruik van de benodigde gereedschappen en het materiaal. Voor de meer gevorderden is er de mogelijkheid om de eigen ‘vormentaal’ en uitdrukkingswijze verder te ontwikkelen. Er wordt zowel naar (eigen) ontwerp als ”à taille direct” gewerkt. Spontaniteit en vormonderzoek spelen hierin een grote rol . Zo ontwikkel je, terwijl een uniek werkstuk wordt gemaakt, gevoel voor het materiaal, ruimtelijk inzicht en kijken.

Ook plastisch werken, zoals met klei boetseren is tijdens de cursus mogelijk. De benodigde basis gereedschappen voor de beginners zijn aanwezig.

Meer informatie over het aanbod: www.phoenixcultuur.nl. Voor vragen en/of aanmeldingen: [email protected] of 0413-782010.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen