Skunk verliest 1e competitiewedstrijd van degelijk Zaanstad

Foto: Imke Cremers Photography

Na vorig jaar kampioen te zijn geworden in de 2e divisie is de samenstelling van het team uit Veghel enigszins gewijzigd. Wouter van de Ven vertrok naar de eredivisie en Jos de Wit deed een stapje terug als speler maar zal dit jaar de rol van manager gaan vervullen. Toegevoegd aan het team zijn Robin van der Peijl, een ervaren diagonaal speler, en Ties Cornelissen, een 15-jarige speler uit de jeugdopleiding van Skunk die zowel in het 1e als het 2e team vlieguren zal gaan maken. Verder werd een nieuwe hoofdcoach aangetrokken, namelijk Bojan Samardzic.

23 september stond in de agenda omcirkeld, de 1e competitiewedstrijd van seizoen 2017-2018, uit tegen Zaanstad h2. Zaanstad staat bekend als een degelijke middenmotor die vooral thuis lastig te verslaan zijn. Met dit in gedachten wisten de mannen van Skunk dat ze aan de bak moesten om de punten mee terug te nemen naar Veghel.

Start niet goed

Skunk begon niet goed aan de wedstrijd, met veel eigen fouten en een zakelijk spelend Zaanstad werd er meteen tegen een achterstand aangekeken. Die achterstand bleek niet meer in te halen en de 1e set ging vrij gemakkelijk naar Zaanstad (25-19).

De 2e set rechtte Skunk de rug en was het wel attent in de beginfase van de set. Tot 15-15 ging de set gelijk op maar in deze fase liet Zaanstad zijn klasse zien. Slordigheidsfoutjes aan de kant van Skunk werden genadeloos afgestraft en ook de 2e set ging naar Zaanstad (25-21)

Aangeslagen door het lesje in efficiëntie was het ook in set 3 zoeken naar houvast. Met direct een 4-0 achterstand moesten alle zeilen bijgezet worden om de set en een eventuele overwinning nog in de wacht te slepen. Skunk wist gedurende de set weer de aansluiting te vinden maar kon niet doordrukken. Zaanstad rook zijn kans en was scherper in de slotfase. Skunk kon niet voorkomen dat ook deze set in Zaanse handen viel (25-22).

Ondanks de 3-0 in setstand was nog 1 punt te vergeven. Het geloof was echter weg bij Skunk en Zaanstad kon ook deze set vrij gemakkelijk binnenslepen en de 4-0 op het scorebord zetten (25-21).

Eerste thuiswedstrijd

Volgende week (30 september) speelt Skunk thuis om 18.30 tegen Maatwerkers VCN in Sporthal De Bunders in Veghel. Kom Skunk supporteren en help ze zo naar de eerste punten in de 1e divisie.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen