Veel bezoekers tijdens Open Dag SIEMei in Veghel

Zondag 24 september had SIEMei (Stichting Industrieel Erfgoed Meierij) haar deuren geopend. Veel bezoekers kwamen een kijkje nemen op de Noordkade maar ook op het spooremplacement in Veghel.

SIEMei op de Noordkade

In de eigen werkplaats en smederij aan de Noordkade in Veghel knappen de vrijwilligers van SIEMei oude machines en materialen op. Veel materieel was buiten opgesteld en ook een aantal machines, welke gerestaureerd waren, stonden buiten, in werking, te zien.

Spooremplacement

Bezoekers konden met een oude BBA-bus vanaf de Noordkade naar het spooremplacement aan de Parallelweg-Zuid in Veghel. Daar stond de ‘SIK’ op het spoor. De zogenaamde Locomotor 252 is gebouwd in 1935 door Werkspoor in Amsterdam en werd beschikbaar gesteld door stichting de Locomotor aan het Veghelse Museum. Op 20 juni j.l. werd deze, onder grote belangstelling, geplaatst op het Veghelse spoor. En sinds 19 september is SIEMei ook in het bezit van een grootvolume gesloten goederenwagon. In de loop van dit jaar komt er ook nog een ‘bollenwagon’ en een ‘machinistenwagon’ bij.

Wethouder van de gemeente Meierijstad Eric van den Bogaard nam, samen met onder andere de voorzitter van Stichting De Locomotor, plaats op een railfiets en reed daarmee een stukje over het voormalige ‘Duits Lijntje’.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen